El nostres inicis

Tot va començar el 1945 quan Joaquim Arpí i Montero tenia 8 anys, va observar amb deteniment i amb moltíssima curiositat el primer clixé de la seva vida quan el mestre sacerdot Torrent ho emulsionava.

El 1948 a l'edat d'11 anys, el seu avi, Carlos Arpí Clausell li va comprar la primera càmera fotogràfica marca CAPTA a la botiga de fotografia Serrano i Arpí que era a la plaça de Cucurulla de Barcelona.

Il·lusionat amb la meva primera càmera, comença el que per mi era un joc però que marcaria sense jo saber-ho, tota la meva vida.

Al cap de poc temps vaig pensar si seria possible revelar jo mateix les fotos així que aleshores els productes químics per al revelat calia preparar un mateix a base de metol, sulfit de sodi, hidroquinona, carbonat de potassi, bromur de potassi per als reveladors i l'hiposulfit de sodi ho utilitzava per fer els fixadors.

​En una petita habitació del terrat de casa, al carrer Rector Coch de Lloret de Mar vaig revelar el que seria la meva primera fotografia de la meva vida...

"Quina gran il·lusió vaig tenir"

Així doncs, el 1949 amb 12 anys ja estava fent fotografies, les revelava, vaig tenir un segon estudi a casa d'un familiar al carrer Venècia i un tercer estudi a la planta superior del magatzem del meu pare Carlos Arpí Roca al carrer Sant Llorenç de Lloret de Mar, Girona, vaig començar a fer fotografies i postals de Lloret, Blanes i vendre-les en botigues turístiques, també vaig començar a revelar rodets de la família i algun conegut.

Evidentment és impossible comptar aquí 70 anys de fotografia viscuda, deixo un breu resum...

Els meus 70 anys de fotografia viscuda

Joaquim Arpí Montero

FOTO ARPI Carrer Venècia Lloret de Mar
FOTO ARPI Plaça Església nº6 Lloret de Mar
FOTO ARPI Carrer Just Marlés Vilarrodona nº6 Lloret de Mar
F.A.C.S.A. FOTO ARPI CINE, S.A. Laurocolor 1300m2; de laboratori fotogràfic al carrer Poeta Carner nº7 de Lloret de Mar.
F.A.C.S.A. FOTO ARPI CINE, S.A. Laurocolor Va ser l'empresa de fotografia més gran i avançada tecnològicament d'Espanya amb 15.000m2 i més de 200 treballadors donant servei de revelat 24 hores a tota la península, Canàries, Portugal i Andorra, ubicat al Passatge de les Alegries s/n de Lloret de Mar i altres oficines al carrer Ganduxer de Barcelona i Palma de Mallorca.
S.Y.C.A.S.A Serveis i Creacions Audiovisuals S.A. Video Reportatges, els més coneguts Ral·li Catalunya Costa Brava, La Costa Brava entre d'altres.
COLOR CENTRE LLORET,S.A. Laboratori fotogràfic al professional i creador de Postals Marina.
FOTOARPI.COM Segona generació de la família Arpí fa anys que hi estan implicats aportant actualitzacions tecnològiques i talent propi, adaptant-se a les noves tecnologies per oferir un servei de qualitat i professional.

1957

FOTO ARPÍ

De jove, Joaquim Arpí i Montero treballar tres anys a Agfa-Gevaert a Leverkusen, Alemanya, on va adquirir tots els coneixements tècnics de la fotografia, quan tornar, gestiona l'obertura d'un laboratori professional de fotografia al carret Sant Llorenç i botiga Foto Arpí a la Plaça de l'Església a Lloret de Mar, va ser regentada pel seu pare Carlos Arpí Roca i germans de Joaquim en José M.ª Arpí Montero i Cristina Arpí Montero.

1965

F.A.C.S.A. Foto Arpí Cine, S.A. (Laurocolor)

Les instal·lacions de F.A.C.S.A. Laurocolor original amb una superfície de 1300 m2; al carrer Poeta Carner nº7 de Lloret de Mar, Girona.

1971

F.A.C.S.A. Foto Arpí Cine, S.A. (Laurocolor)

Les noves instal·lacions del Laurocolor van ser tot un esdeveniment per a la població de Lloret de Mar, va donar una gran quantitat de llocs de treball, amb una superfície total de 35.000m2 i més de 200 treballadors, tecnologia punta de l'època i una logística que comprenia una avioneta, furgonetes i diferents oficines a Catalunya i Espanya.

1980

S.Y.C.A.S.A. Servicios y Creaciones Audiovisuales, S.A.

Amb els anys i l'evolució de la fotografia digital Joaquim Arpí i Montero va crear S.Y.C.A.S.A. Serveis i Creacions Audiovisuals S.A. creador de les molt conegudes produccions professionals de vídeo de la Costa Brava, Ral·li Catalunya Costa Brava entre altres.

1986

Color Centre Lloret,S.A.

Més endavant i oferint el servei de revelat de fotos en 24 hores a tota la província de Girona i part de Barcelona, Joaquim Arpí i Montero va crear Postals Marina que van tenir gran èxit entre el turisme internacional del moment.