Patrimoni Audiovisual

Joaquim Arpi Montero

Hi ha dues coses que han marcat la meva vida, Els Cursets de Cristiandat de Mallorca i la Fotografia.

Una part dels treballs realitzats per Joaquim Arpi i Montero, han estat cedits al fons patrimonial de l'Ajuntament de Lloret de Mar, Girona a Catalunya, actualment tinc caixes i caixes de material fotogràfic, milers de postals, negatius, vídeos, fotografies i altres treballs que seran exposats a mesura que ens sigui possible digitalitzar.

Llibres de Joaquim Arpí Montero

JOAQUIM ARPI MONTERO

Joaquim Arpí i Montero tenia 8 anys quan va observar amb deteniment i amb moltíssima curiositat el primer clixé de la seva vida quan el mestre mossèn Torrent emulsionava personalment.

L’any 1945 a la edat de 11 anys el meu avi, Carlos Arpi Clausell em comprar la meva primera càmera fotogràfica marca CAPTA a la botiga de fotografia Serrano y Arpi que estava a la plaça de Cucurulla de Barcelona.

Il·lusionat amb la meva primera càmera comença el que per mi era una mena de joc però marcaria tota la meva vida.

A poc temps vaig pensar si seria possible revelar jo mateix les fotos així que en aquell temps els productes químics per al revelat calia preparar un mateix a força de metol, sulfit de sodi, hidroquinona, carbonat de potassi, bromur de potassi per als reveladors i el hiposulfit de sodi el feia servir per fer els fixadors.

En una petita habitació del terrat de casa al carrer Rector Coch de Lloret de Mar vaig revelar el que seria la meva primera fotografia de la meva vida:

"Quina gran il·lusió vaig tenir"

Així dons 1946 amb 12 anys ja estava fent fotografies, les revelava, vaig tenir un segon estudi a casa d'un familiar i un tercer estudi a la planta superior del magatzem del meu pare, vaig començar a fer postals de Lloret, Blanes, totes les fotografies que feia, la família i algun que altre conegut de la vila les revelava.

Evidentment és impossible explicar aquí 70 anys de fotografia viscuda, deixo un breu resum sota i el següent link

ELS MEUS 70 ANYS DE FOTOGRAFIA VISCUDA

  • FOTO ARPI C/Venecia de Lloret de Mar
  • FOTO ARPI Plaza Iglesia de Lloret de Mar
  • F.A.C.S.A. FOTO ARPI CINE,S.A. 1200m2 de laboratori fotogràfic
  • F.A.C.S.A. LAUROCOLOR Va ser la major empresa de fotografia i la més avançada tecnològicament d'Espanya.
  • S.Y.C.A.S.A Servicios y Creaciones Audiovisuales S.A.
  • COLOR CENTRE LLORET,S.A.