Què podem fer per a vostè?

Restaurar i millorar la qualitat de les fotografies malmeses

Les imatges, els vídeos o els àudios enregistrats formen part de la nostra vida. Ens permeten reviure els millors moments viscuts al costat de la família i els amics, són records que no ens agrada perdre i que els avanços tecnològics i la digitalització ens permeten preservar-los durant anys. Però què passa quan els trobem deteriorats després de tants anys? Com podem recuperar part d’una fotografia que ha anat perdent color?.

Què fer amb les fotos antigues?
Amb el pas del temps, les condicions de conversació o la qualitat de les imatges fa accelerar el deteriorament de les fotografies. Una bona solució per conservar-les passa per la digitalització, és a dir, l’obtenció d’una imatge digital. Sabent que el deteriorament químic de les imatges és inevitable, la restauració digital garanteix preservar la imatge en paper i únicament treballar sobre l’escanejat digital. En cap moment es veurà afectada la fotografia original i serà retornada de manera intacta.

Què és la restauració fotogràfica?
El procés per restaurar les fotos antigues comença per classificar-les i escanejar-les en alta qualitat (per sobre dels 300 dpi) i posteriorment, per mitjà de diversos softwares especialitzats en retoc fotogràfic, s’eliminen les ratlles, taques, petites esquerdes, trossos trencats en la foto original… per tal d’anar recreant la imatge. En imatges amb poca qualitat, es pot aconseguir millorar la nitidesa i la qualitat de les cares per mitjà de la intel·ligència artificial.