FOTO ARPÍ

El repte de sobreviure, segona generació...

Aconseguir transmetre el negoci de generació en generació i més ... adaptar-se a les noves tecnologies, és el gran repte de moltes empreses familiars.

Som a dia d'avui la segona generació de la família Arpi, però abans de continuar ... vegem com va començar tot:

ARPÍ, UNA FAMÍLIA D'ARRELS ARTÍSTICS

JOAQUIM ARPI MONTERO

Joaquim Arpí i Montero tenia 8 anys quan va observar amb deteniment i amb moltíssima curiositat el primer clixé de la seva vida quan el mestre mossèn Torrent emulsionava personalment.

L’any 1945 a la edat de 11 anys el meu avi, Carlos Arpi Clausell em comprar la meva primera càmera fotogràfica marca CAPTA a la botiga de fotografia Serrano y Arpi que estava a la plaça de Cucurulla de Barcelona.

Il·lusionat amb la meva primera càmera comença el que per mi era una mena de joc però marcaria tota la meva vida.

A poc temps vaig pensar si seria possible revelar jo mateix les fotos així que en aquell temps els productes químics per al revelat calia preparar un mateix a força de metol, sulfit de sodi, hidroquinona, carbonat de potassi, bromur de potassi per als reveladors i el hiposulfit de sodi el feia servir per fer els fixadors.

En una petita habitació del terrat de casa al carrer Rector Coch de Lloret de Mar vaig revelar el que seria la meva primera fotografia de la meva vida:

"Quina gran il·lusió vaig tenir"

Així dons 1946 amb 12 anys ja estava fent fotografies, les revelava, vaig tenir un segon estudi a casa d'un familiar i un tercer estudi a la planta superior del magatzem del meu pare, vaig començar a fer postals de Lloret, Blanes, totes les fotografies que feia, la família i algun que altre conegut de la vila les revelava.

Evidentment és impossible explicar aquí 70 anys de fotografia viscuda, deixo un breu resum sota i el següent link

ELS MEUS 70 ANYS DE FOTOGRAFIA VISCUDA

  • FOTO ARPI C/Venecia de Lloret de Mar
  • FOTO ARPI Plaza Iglesia de Lloret de Mar
  • F.A.C.S.A. FOTO ARPI CINE,S.A. 1200m2 de laboratori fotogràfic
  • F.A.C.S.A. LAUROCOLOR Va ser la major empresa de fotografia i la més avançada tecnolÚgicament d'Espanya.
  • S.Y.C.A.S.A Servicios y Creaciones Audiovisuales S.A.
  • COLOR CENTRE LLORET,S.A.

2ļ Generació, un relleu incert

Em dic Vicenç Arpi i Roca, i des dels 13 anys he treballat intensament al laboratori del meu pare Joaquim Arpi Montero, de fet, i treballarem jo i tots els meus sis germans, he adquirit coneixements de fotografia i procés de revelat més per viure-ho que per estudiar-lo.

Actualment he procurat que FOTOARPI s'adapti a les noves tecnologies i ofereixi serveis de fotografia professional, esportiva i publicitària, així com disseny, rectificació i millores de fotografies analògiques a digital, vídeo i imatge, disseny de pàgines web i App.

Amb humilitat i amb l'emoció de seguir sent un aprenent de fotògraf.